PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InNtYWNobm8uc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Класичні пишки від Алли Ковальчук

Все буде смачно

Алла Ковальчук навчила готувати пухкі, ніжні та легкі пишки.

Інгредієнти:

борошно – 375 г

сметана (15%) – 2 ст. л.

олія – 175 мл

вода – 150 мл

цукор – 1 ст. л.

сода – ½ ч. л.

сіль – 1 ч. л.

горілка – 1 ст. л.

13864958939455

Приготування:

В одній мисці змішайте борошно з сіллю, содою і цукром. У другій – воду, олію, сметану і горілку.

Сухі компоненти пересипте в рідкі, вимішуючи тісто. Покладіть тісто в миску, накрийте рушником і залиште на 15 хвилин.

Налийте олію в сотейник і поставте на вогонь.

Розкачайте тісто на пласт і сформуйте пишки. У кожній пишці зробіть виделкою проколи.

Опускайте пишки в сотейник із розпеченою олією та обсмажуйте по 2 хвилини з кожного боку.

Викладіть готові пишки на тарілку з паперовим рушником.

Скропіть пишки водою.