5 секретів ідеальної запеченої курячої грудки

Все буде смачно

Виявляється, всього за 5 кроків можна приготувати ароматну курочку, причому це займе у вас якісь півгодини.

Вам знадобляться:

4 курячих філе

сіль, перець

спеції

вершкове або рослинне масло

Приготування:

Замочіть в теплій воді. Вимите куряче філе покладіть в миску і налийте близько склянки теплої, злегка підсоленої води. Залиште на 15 хвилин. Цей етап дуже важливий, що завдяки йому м’ясо збереже соковитість.

Змастіть маслом. Обсушіть філе паперовими рушниками, а потім змастіть розтопленим вершковим маслом або будь-яким рослинним маслом. Так курочка залишиться м’якою всередині і отримає апетитну рум’яну скоринку зовні.

Додайте спецій. Саме час натерти курку спеціями. Вибирайте будь-які на ваш смак: до курки добре підходять каррі, паприка, куркумаі не забудьте чорний перець для гостроти.

Випікайте при високій температуріЩе один невеликий секрет соковитого м’яса: швидке запікання при високій температурі. Розігрійте духовку до 240 градусів, потім викладіть куряче філе на деко або в форму для запікання (краще покласти на дно фольгу або пергамент, щоб не мити потім посуд). Час випікання залежить від товщини м’яса і становить від 15 до 20 хвилин. Можна встигнути приготувати гарнір, відварити рис, наприклад.

Залиште на 10 хвилин. Щоб курка не втратила соковитість, дайте їй трохи відпочити, після того, як дістанете з духовки. Просто накрийте її фольгою і залиште на 10 хвилин.спмм юм вид

Тепер можна сміливо подавати готову страву і насолоджуватися смаком ніжною і соковитою курочки.

Джерело: AdMe.ru