Рулет «Жираф» від Лізи Глинської

Все буде смачно

Ліза Глинська вже розповідала, як приготувати рулет на згущеному молоці, а тепер кулінарний експерт шоу «Все буде смачно!» поділилася рецептом оригінального, солодкого та напрочуд гарного рулету «Жираф»

Інгредієнти:

згущене молоко – 400 г

яйця – 2 шт.

сіль – 2 г

сода – 1/3 ч. л.

сік лимона – 1/3 ч. л.

борошно – 110 г

вершкове масло – 50 г

какао – 2 ст. л.

варене згущене молоко – 150 г

сметана – 150 мл

банан – 1 шт.

волоські горіхи – 50 г

105539222_092913_0928_1

Приготування:

Приготуйте таке ж тісто, як для рулету на згущеному молоці. Тільки перед тим, як додавати борошно, відокремте від майбутнього тіста 1/4. Додайте 2 ст. л. борошна.

До більшої частини тіста разом з борошном, що залишилося, додайте сіль і какао та просійте суміш. Перемішайте кожне тісто до однорідності.

На аркуші пергаменту олівцем намалюйте довільні лінії, які нагадують візерунки на шерсті жирафа. Переверніть лист намальованими лініями вниз і застеліть ним деко. Світле тісто налийте в щільний пакет. Відріжте куточок і  нанесіть тісто на пергамент по намальованих лініях.

Поставте деко в заздалегідь розігріту до 180°C духовку на 2 хвилини. Дістаньте деко. Зверху налийте шоколадне тісто шаром товщиною 0,5 см та розрівняйте лопаткою. Випікайте 12-15 хвилин за температури 180°C. Готовий корж скрутіть, а потім розкрутіть, як у попередньому рецепті.

Варене згущене молоко зі сметаною збийте міксером на середній швидкості впродовж 3-4 хвилин до кремоподібного стану. Нанесіть крем на пласт тіста рівним шаром з того боку, де не видно малюнка.

Волоські горіхи подрібніть блендером на дрібні крихти. Обчистіть банан та розріжте його вздовж на 4 частини.

Обкачайте шматки банана в горіхових крихтах. Викладіть їх на край коржа. Скрутіть корж у рулет та загорніть його в харчову плівку. Поставте рулет у холодильник на годину.