Рулет на згущеному молоці від Лізи Глинської

Все буде смачно

Ліза Глинська відкрила дивовижні секрети приготування ніжного, м’якенького, улюбленого з самого дитинства – рулету на згущеному молоці.

Інгредієнти:

згущене молоко – 500 г

яйця – 2 шт.

сіль – 2 г

сода – 1/3 ч. л.

борошно – 160 г

вершкове масло – 70 г

лимони – 2 шт. + 1 ч. л. соку

яблуко – 1 шт.

цукор – 100 г

крохмаль – 1 ст. л.

чорний  шоколад – 100 г

вершки – 20 мл

Приготування:

Згущене молоко з яйцями збийте міксером упродовж 3-4 хвилин. Вершкове масло розтопіть на паровій бані та охолодіть до кімнатної температури.

Додайте масло до згущеного молока з яйцями та перемішайте до однорідності. Додайте соду, гашену соком лимона, просіяне борошно з сіллю та знову перемішайте.

Деко застеліть пергаментом. Вилийте тісто на деко шаром товщиною 0,5 см. Випікайте 12-15 хвилин у заздалегідь розігрітій до 180°C духовці.

Корж перекладіть на рушник та зніміть пергамент. Скрутіть з коржа рулет разом з рушником та залиште на 10-15 хвилин.

Лимони обдайте окропом, зніміть цедру та вичавте сік.

Яблуко обчистіть від шкірки, вийміть кісточки та наріжте на кубики розмірами 2 на 2 см. Подрібніть їх у блендері з соком і цедрою та перекладіть у сотейник.

Додайте цукор, крохмаль і перемішайте.

Проваріть на середньому вогні 3 хвилини, постійно помішуючи. Затягніть харчовою плівкою по поверхні начинки та залиште на столі на 20 хвилин.

Розкрутіть рулет. Нанесіть на нього начинку шаром товщиною 2 мм, відступаючи від країв 1-1,5 см. Щільно скрутіть рулет.

Загорніть його в харчову плівку.

Змішайте згущене молоко і вершки. Нагрівайте, періодично помішуючи, впродовж 4-5 хвилин на паровій бані. Дрібно поріжте шоколад та додайте половину до згущеного молока з вершками. Перемішайте та залиште до розчинення шоколаду, періодично помішуючи.

Зніміть суміш з вогню та додайте шоколад, що залишився. Знову перемішайте. Додайте холодне вершкове масло, перемішайте та охолодіть до температури тіла.

З рулету зніміть харчову плівку. Перекладіть його на решітку швом униз. Нанесіть на рулет глазур рівномірним шаром.

Поставте десерт у холодильник на годину.