Торт «Лебедине озеро» від Самвела Адамяна

Все буде смачно

Кулінарний експерт шоу «Все буде смачно!» Самвел Адамян поділився рецептом торта-мрії «Лебедине озеро».

Інгредієнти:

яйця – 11 шт.

цукор – 575 г

какао – 150 г

розпушувач – 5 г

крохмаль – 106 г

вершкове масло – 545 г

борошно – 60 г

молоко – 135 мл

волоські горіхи – 100 г

згущене молоко – 500 г

лимонна кислота – 1 г

цукрова пудра – 155 г

вершки – 200 г

53cc91d641acdf40b6c98276d2fe0ff6

Приготування:

Білки відокремте від жовтків. Жовтки з половиною цукру розітріть добіла. Змішайте крохмаль з розпушувачем і какао та просійте через сито в збиті жовтки. Перемішайте.

Білки збийте з цукром на стійку піну. Додайте чверть білків до решти маси та перемішайте. Додайте білки, що залишилися, і перемішайте. Вилийте тісто в форму, змащену вершковим маслом і присипану борошном.

Випікайте бісквіт в духовці впродовж 30-35 хвилин за температури 180°C.

Охолодіть його та розріжте на 2 рівних коржа.

Яйце розітріть з цукром добіла. Додайте розтоплене та остигле вершкове масло й збийте міксером до однорідності.

Додайте молоко та перемішайте міксером.

Борошно змішайте з крохмалем і додайте до маси. Перемішайте, накрийте миску з тістом харчовою плівкою та залиште на 20 хвилин.

Вилийте тісто на деко, застелене пергаментом, та розрівняйте лопаткою. Випікайте в розігрітій до 160°C духовці впродовж 5-7 хвилин. Готову вафлю остудіть і розітріть на крихти.

Горіхи подрібніть качалкою та змішайте з вафельними крихтами. Білки збийте з цукром на стійку піну.

Вафельні крихти з горіхами додайте до білків і перемішайте. Деко застеліть пергаментом. Зверху поставте форму для випічки та намалюйте всередині олівцем коло. Переверніть пергамент.

Викладіть безе в центр кола та розрівняйте по контурах. Повторіть процедуру ще раз. Випікайте коржі безе за температури 160°C упродовж 25 хвилин. Вимкніть духовку та залиште деко в духовці на годину.

Для крему вершкове масло збийте міксером упродовж хвилини. Поступово влийте згущене молоко, не перестаючи збивати. Накрийте харчовою плівкою і поставте в холодильник.

Коржі викладіть в такому порядку: бісквіт – безе – безе – бісквіт.

Кожен корж змастіть кремом товщиною 5 мм. Борти та верхівку торта також змастіть кремом. Поставте торт у холодильник на 15 хвилин. Змастіть верх і боки торта кремом, що залишився. Поставте ще раз у холодильник на 15 хвилин.

Для глазурі розтопіть вершкове масло. Додайте молоко, цукор і перемішайте. Доведіть до кипіння. Додайте какао через сито та проваріть 2-3 хвилини, постійно помішуючи.

Покрийте торт остиглою глазур’ю та поставте в холодильник на годину.

Для прикрас яйце збийте з цукром і лимонною кислотою на стійку піну.

Сформуйте шиї та крила. Підсушіть в духовці годину за температури 100°C. Залиште в духовці ще на годину.

Вершки збийте з цукровою пудрою. У центр торта викладіть 6 гірок вершків. Прикріпіть до них шиї та крила лебедів.