Тістечка «Лебеді» від Самвела Адамяна

Все буде смачно

Самвел Адамян вже розповідав, як приготувати дивовижної краси торт «Лебедине озеро». А тепер кулінарний експерт шоу «Все буде смачно!» поділився рецепт не менше ефектних тістечок «Лебеді».

Інгредієнти:

вода – 60 мл

молоко – 60 мл

вершкове масло – 250 г

борошно – 75 г

цукор – 2 г

сіль- 1 г

яйця – 2 шт.

згущене молоко – 300 г

Приготування:

У сотейнику змішайте воду і молоко. Додайте вершкове масло, цукор, сіль і доведіть до кипіння. Додайте борошно та активно перемішуйте, поки тісто не збереться в згусток.

Додавайте до тіста по одному яйцю і розмішуйте лопаткою, поки воно не стане гладеньким і блискучим. Тісто вичавіть з кондитерського мішка на деко, застелене пергаментом, у формі крапель довжиною 4 см і шириною 2-2,5 см.

Випікайте в розігрітій до 200°C духовці впродовж 10 хвилин і ще 10 хвилин – за температури 180°C.

Тісто, що залишилося, перекладіть у кондитерський мішок і вичавіть на деко в формі двійок. Випікайте в розігрітій до 180°C духовці 5 хвилин.

Приготуйте крем так, як і для торта «Лебедине озеро». Спечені тістечка в формі краплі розріжте уздовж навпіл. Потім верхню частину розріжте вздовж ще раз навпіл. Цілу частину лебедя наповніть 1 ст. л. крему.

Шию лебедя вставте в крем біля основи тістечка. Зверху викладіть крила.