Налисники від Алли Ковальчук

Все буде смачно

Ніжні тоненькі млинці та сирна начинка, що тане в роті, – Алла Ковальчук навчила готувати бабусині налисники.  

Читайте також: рецепти млинців на молоці, на кефірі і з кабачків!

 

Інгредієнти:

борошно – 250 г

молоко – 250 мл

яйця – 4 шт.

цукор – 35 г

сіль – 3 г

вода – 250 мл

вершкове масло – 80 г

сир – 500 г

сметана – 100 мл

цукрова пудра – 75 г

родзинки – 100 г

ванілін – 1 г

1342586_original

Приготування:

Вершкове масло розмішайте з цукром. Яйця трохи збийте віничком і додайте до цукрово-масляної суміші.

Молоко змішайте з гарячою водою. Додайте до нього сіль та розмішуйте впродовж хвилини.

Додайте половину молочної суміші до яєць і перемішайте. Борошно висипте гіркою та зробіть у ній поглиблення. Влийте рідку яєчну масу в борошно двома етапами та перемішайте до однорідності.

Поступово додавайте до тіста молочно-водну суміш, що залишилася, та перемішуйте до консистенції вершків. Накрийте миску з тістом рушником і залиште на столі на 20 хв.

На розпечену сковороду виливайте по половині ополоника тіста. Смажте млинці впродовж хвилини на середньому вогні, переверніть і смажте ще 30 секунд. Готові млинці викладіть на тарілку.

Кожен млинець змастіть вершковим маслом та накрийте рушником. Остудіть до кімнатної температури.

Сир перетріть через сито. Додайте до нього цукрову пудру і ванілін та перемішайте. Додайте сметану та перемішайте до однорідності.

Родзинки залийте гарячою водою на 5 хвилин. Просушіть їх паперовими рушниками, додайте до начинки та перемішайте.

На кожен млинець півмісяцем нанесіть рівномірним шаром по 2 ст. л. начинки.

Скрутіть млинці трубочкою. Загніть краєчки млинця всередину.

Заморожене вершкове масло наріжте на тонкі скибочки. Викладіть 6 скибочок на дно дека.

Викладіть налисники щільно.

Присипте 1 ч. л. цукру та накрийте млинці фольгою.

Запікайте в заздалегідь розігрітій до 150°C духовці впродовж 5 хвилин. Зніміть фольгу та запікайте ще 10 хвилин. Дістаньте налисники та розріжте кожен навпіл навскіс.