5 страв молекулярної кухні, які можна приготувати вдома

Все буде смачно

Ресторан, в якому пропонують страви молекулярної кухні, нагадує лабораторію, де експериментують зі звичними рецептами, смаковими відтінками продуктів і шукають нові способи подачі страв. Завдання молекулярної кухніне нагодувати до відвала, а здивувати. Звичайно, більшість страв у домашніх умовах не повторити. Але найбільш прості, без використання складних пристроїв і спеціальних добавок, можна приготувати на власній кухні.

Яйцепомадка

Ставимо каструлю з водою і яйцем в духовку, розігріту рівно до 64 градусів. Через 2 години отримуємо більш ніжний і м’який по текстурі смак, злегка незвичний, схожий на несолодке помадку.

Буряковий рол з м’яким сиром

Вам будуть потрібні:

2 буряків

1 саше агарагару

250 г пряного м’якого вершкового сиру

Приготування:

Буряковий сік і м’якоть буряка збиваємо в блендері. Проціджуємо і додаємо 1 саше агарагару. Добре розмішуємо і доводимо до кипіння. Злегка загустілий буряковий сік розливаємо тонким шаром на піднос з харчовою плівкою. Після того як жиле-лист охолоне, наносимо на нього товстим шаром пряний м’який вершковий сир і скачуємо в рол. Розрізаємо одержаний рол гострим ножем.

Апельсинові спагетті

Вам будуть потрібні:

400 мл апельсинового соку

25 мл густого апельсинового сиропу

75 мл цукрового сиропу

25 г желюючої речовини

Приготування:

Змішуємо всі інгредієнти і нагріваємо, не допускаючи кипіння. Отриману рідину набираємо в шприц. За його допомогою заповнюємо рідиною гнучку силіконову трубочку необхідної довжини. Можна взяти звичайні аптечні трубочки для крапельниць. Наповнену трубочку на 3 хвилини опускаємо в холодну воду. Потім з’єднуємо шприц і трубочку і за допомогою шприца видавлюємо спагетті.

Шоколадний мус

Вам будуть потрібні:

225 г гіркого шоколаду хорошої якості

200 мл води

Приготування:

Ламаємо на шматочки шоколад і висипаємо в каструлю з водою. Гріємо на помірному вогні, помішуючи, до повного розчинення шоколаду. У велику миску наливаємо холодної води і насипаємо колотий лід. Рідкий шоколад переливаємо в невелику миску і ставимо її в миску з льодом і водою. Збиваємо міксером до стану збитих вершків.

Морквяне масло

Вам будуть потрібні:

6 середніх за розміром морквин

500 г вершкового масла

Приготування:

Вичавлюємо сік з моркви. Розтоплюємо 500 г вершкового олії в сотейнику. Заливаємо гаряче масло і морквяний сік в блендер і змішуємо на високій швидкості до однорідного стану. Доводимо суміш до кипіння в сотейнику на повільному вогні. Проціджуємо від пінки. Переливаємо у форму і ставимо в миску з льодом. Прибираємо в холодильник. Як тільки морквяне масло затвердіє, перекладаємо його на тарілку. Можна використовувати в якості бутербродного масла, а можна злегка розтопити і використовувати як соус.

Джерело: AdMe.ru