Паштет зі свинини від Алли Ковальчук

Все буде смачно

Ніжний, кремовий, легкий, неймовірно ситний, соковитий, насичений м’ясний смаком – Алла Ковальчук розповіла, як приготувати м’ясний паштет

Інгредієнти:

свинина – 700 г

свіжа підчеревина – 350 г

цибуля – 4 шт.

морква – 1 шт.

печериці – 200 г

яйця – 1 шт.

розмарин – 4 гілочки

мелений чебрець – 1 ч. л.

чорний мелений перець – 1 ч. л.

мускатний горіх – 1/3 ч. л.

лаврове листя – 4 шт.

сіль – 1 ч. л.

коньяк – 2 ст. л.

вершки – 100 мл

myasnoy-pashtet

Приготування:

Помийте м’ясо. Обчистіть  моркву і цибулю. Киньте їх в окріп та проваріть протягом 40 хв.

Обчистіть ще цибулю та печериці. Наріжте їх на дрібні кубики. Обсмажте цибулю впродовж 2 хв. Додайте до неї гриби та обсмажуйте ще 3 хв. Потім висипте овочі в піалу.

Зварені м’ясо, цибулю та моркву двічі пропустіть через дрібну решітку м’ясорубки.  Додайте до фаршу чебрець, мускатний горіх, яйце, коньяк, вершки, сіль, перець та все вимісіть.

Наріжте на скибочки свіжу підчеревину та викладіть її на дно форми для паштету. Зверху – частину фаршу, потім – шар  з обсмажених овочів і знову фарш. Додайте зверху гілочку розмарину та лаврове листя. Накрийте скибочками підчеревини.

Кожну формочку загорніть у фольгу та  поставте на деко. На дно дека налийте окріп. Запікайте паштет у духовці впродовж 30 хв. за температури 180 °C.