5 рецептів пасти прямо з Італії

Все буде смачно

 

Страви італійської кухні міцно влаштувалися на нашому столі. Перше, що приходить на думку при згадці Італії, — це, звичайно ж, паста. Вона відрізняється простотою, легкістю приготування і ароматною привабливістю.

Спагетті карбонара

 

Інгредієнти:

350 г сирокопченої шинки або бекону

400 г спагетті

2 ст. л. оливкової олії

4 яєчних жовтки

2 зубчики часнику

225 мл вершків або сметани

75 г тертого пармезану

сіль

Приготування:

Розігріваємо на сковороді оливкову олію, обсмажуємо подрібнений часник. Додаємо нарізану кубиками шинку і смажимо 3 хвилини.

Збиваємо вершки з жовтками, додаємо пармезан, сіль і перець за смаком.

Варимо спагетті. Кидаємо їх в сковороду з шинкою. Заливаємо соус на повільному вогні готуємо 7-8 хвилин до загустіння.

Паста під вершковим соусом песто

 

Інгредієнти:

3/4 склянки свіжого листя базиліка

1/2 склянки тертого сиру пармезан

3 ст. л. кедрових горішків

2 зубчики часнику

сіль

перець

1/3 склянки оливкової олії

1/3 склянки жирних вершків

2 ст. л. олії

340 г макаронів

2 помідори

Приготування:

У чашу блендера скласти базилік, часник, кедрові горіхи, тертий пармезан. Подрібнити, додати сіль і перець за смаком. Потім невеликими порціями влити оливкову олію. Добре перемішати.

У невеликій каструлі на середньому вогні нагріти густі вершки, додати вершкове масло, розтопити. У каструлю додати соус песто і перемішати.

Макарони відварити у підсоленій воді. Воду злити, пасту перекласти в глибоке блюдо, змішати з вершковим соусом песто. Додати нарізані кубиками помідори (за бажанням), ретельно перемішати.

Пенне ригате зі свинячою вирізкою

Інгредієнти:

250 г пенне ригате

250 г свинячої вирізки

1 червоний лук

1 червоний перець чілі

500 мл томатного пюре

3 ст. л. оливкової олії

6 помідорів черрі

1 пучок зеленого базиліка

сир пармезан тертий

сіль

перець чорний мелений

цибуля зелена

Приготування:

Свинячу вирізку ріжемо на тонкі шматочки, обсмажуємо на оливковій олії 7 хвилин.

У м’ясо додаємо червону цибулю півкільцями, дрібно нарізаний перець чилі, попередньо очищений від насіння, базилік, половинки чері. Підсмажуємо ще 3 хвилини. Додаємо томатне пюре або дрібно нарізані томати. Солимо, тушкуємо 10 хвилин.

У цей час у підсолену киплячу воду занурюємо пенне ригате і варимо до готовності. Зливаємо воду, висипаємо їх у готовий соус, залишаємо на хвилину.

Блюдо викладаємо на тарілку, посипаємо тертим пармезаном, прикрашаємо зеленою цибулею.

Карбонара з цукіні і фрикадельками

 

Інгредієнти:

500 г свинячого фаршу

1 цибуля

4 слайсу бекону

500 г спагетті

4 яєчних жовтки

2 цукіні

1 склянка вершків

1 лимон

120 г тертого сиру пармезан

1 пучок петрушки

2 ст. л. вершкового масла

Приготування:

У фарш додаємо подрібнену цибулю і спеції за смаком. Перемішуємо і скачуємо фрикадельки.

На добре розігрітій сковороді розпускаємо вершкове масло й обсмажуємо фрикадельки протягом 5-6 хвилин. Додаємо нарізані кубиками цукіні і шматочки бекону.

Готуємо, помішуючи, ще 3-4 хвилини.

Відварюємо пасту в злегка підсоленій воді. В окремому посуді змішуємо яєчні жовтки з цедрою одного лимона, подрібненою зеленню і пармезаном.

Пасту змішуємо з приготованим соусом і викладаємо в сковороду до фрикадельок. Ретельно перемішуємо. Приправляємо спеціями за смаком.

Паста болоньєзе

Інгредієнти:

300 г пасти

1 головка цибулі

1 стебло селери

1 морква

200 г яловичого фаршу

200 г свинячого фаршу

1 банка томатів у соку

3 зубчики часнику

Приготування:

Нарізаємо цибулю, селеру і моркву, і обсмажуємо на оливковій олії до м’якості: спершу цибулю, через хвилину селера, ще через 2 — морква.

Тушкуємо м’ясо у власному соку до тих пір, поки вода не википить, а м’ясо не підрум’яниться.

Варимо спагетті в підсоленій воді. Поки паста вариться, змішуємо м’ясо з овочами, додаємо помідори з соком і варимо на повільному вогні 40 хв — 1 ч. В самому кінці додаємо часник.

Джерело: AdMe.ru