Шашлик у банці від Сергія Калініна

Все буде смачно

 

Кулінарний експерт шоу «Все буде смачноСергій Калінін розповів, як побувати на шашликах, не виходячи з дому.

Інгредієнти:

свинина1 кг

цибуля ріпчаста4 шт.

гірчиця1 ст. л.

перець1 ч. л.

сметана (15%) – 200 мл

горілка30 мл

сіль2 ч. л.

копчене сало200 г

рис230 г

сік половини лимона1 ст. л.shashlik-v-banke-v-duhovke1

 

Приготування:

Наріжте м’ясо кубиками розмірами 4х4 см.

Наріжте цибулю півкільцями і змішайте з м’ясом.

Половину м’яса замаринуйте у суміші гірчиці, чорного перцю та соку лимона.

Другу половину замаринуйте в суміші сметани, горілки, солі і перцю.

Залиште замариноване м’ясо на годину.

Копчене сало наріжте на пластинки товщиною 1 см. Замариноване м’ясо нанизуйте на дерев’яні шпажки по 4 шматочки на кожну, чергуючи з копченим салом.

Кінці шпажок щільно обмотайте фольгою. На дно двох дволітрових банок насипте по 1/2 склянки рису.

Зверху викладіть півкільця цибулі з маринаду. Поставте по 3 шпажки з м’ясом.

Горлечка банок щільно обмотайте шарами фольги.

Поставте банки в холодну духовку.

Запікайте шашлик при температурі 220 градусів протягом 1 години 15 хвилин. Залиште їх в духовці ще на 15 хвилин.