Курка в банці від Сергія Калініна

Все буде смачно

Кулінарний експерт шоу «Все буде смачно!» Сергій Калінін розповів, як приготувати курку в банці, щоб кожен шматочок просто танув у роті.

kak_podgotovit_kuricu_dlya_zapekaniya_v_duhovke_1Інгредієнти:

курка – 1 шт. (1,5 кг)

сіль – 1,5 ч. л.

перець чорний мелений – 1/2 ч. л.

каррі – 1/2ч. л.

часник – 3 зубчики

лаврове листя – 1 шт.

картопля – 3 шт.

масло вершкове – 20-25 г

Читайте також: курка в соусі з малини по рецепту Алли Ковальчук!

Приготування:

Промийте курку і просушіть паперовими рушниками. Відріжте від тушки стегна і крильця. Стегна розріжте по суглобу на 2 частини. Крильця залиште цілими. Відокремте філе від спинки і розріжте навпіл кожну половинку.

Змішайте сіль, перець і каррі. Змастіть сумішшю всі шматочки курки, крім філе. Часник наріжте на слайсы товщиною 2 мм

На дно банки покладіть філе, на нього – стегенця, а далі – лаврове листя. Зверху покладіть 5-6 кілець часнику, далі – спинку, знову часник і крильця.

Наріжте картоплю на великі шматки, натріть сумішшю солі, перцю і каррі. Викладіть картоплю на курку. Наостанок викладіть вершкове масло.

Накрийте банку кришкою, попередньо знявши з неї гумку.

Поставте банку в холодну духовку.

Тушкуйте курку 1,5 години при температурі 180 градусів. Після цього залиште банку в духовці ще на 15 хвилин.