Простий і надзвичайно смачний торт «Паризький коктейль»

Все буде смачно

Рецепт цього нескладного торта чимось нагадує знаменитий «Медовик», але коржі виходять більш хрусткими і схожими за смаком на суфле. Побалуйте домочадців у ці вихідні!

Для тіста:

3 ст. л. меду

150 г цукру

3 ст. л. рослинної олії

180 мл гарячої води

500 г борошна

1 ч. л. соди

Для крему:

250 г вершкового масла

600 мл молока

3 яйця

1 ст. л. борошна

1 ст. цукру

ванілін

100 г подрібнених лісових горіхів або мигдалю

preview-650x390-650-1444380860

Приготування:

Для коржів змішуємо мед, цукор, масло, воду і ставимо на вогонь. Коли суміш закипить, знімаємо з вогню і додаємо борошно з содою. Гарненько перемішуємо тісто і ділимо його на 6-7 частин.

Тонко розкачуємо і випікаємо кожен корж при температурі 180 градусів до золотистого кольору. Форма коржів може бути круглою або квадратною.

Приступаємо до приготування крему: збиваємо яйця з цукром, перемішуємо з борошном, розводимо холодним молоком і ставимо на вогонь, безперервно помішуючи, поки маса не загусне. Знімаємо з вогню, охолоджуємо і додаємо горіхи і ванілін. Коли крем майже охолоне, додаємо масло і збиваємо міксером.

Змащуємо готові коржі теплим кремом і даємо тортику трохи просочитися.

Джерело: AdMe.ru