Лимонні тістечка від Самвела Адамяна

Все буде смачно

Зірка проекту «МастерШеф» Самвел Адамян відшукав рецепт лимонних тістечок в бабусиному блокноті і удосконалив його власними кулінарними відкриттями.

Інгредієнти:

Тісто:

борошно – 500 г

розпушувач1,5 ч. л.

цукор150 г

сільщіпка

вершкове масло100 г

сметана (20%) – 200 г

яйця2 шт.

Крем:

яєчні білки4 шт.

цукор200 г

вода100 мл

лимонний сік2,5 ст. л.

Лимонна заливка:

цукор380 г

вершкове масло200 г

яєчні жовтки4 шт.

лимони2 шт.

ывапру

Приготуйте тісто:

Яйця розітріть з цукром, додайте м’яке вершкове масло, а потім сметану. Змішайте все до однорідності.

Борошно змішайте з розпушувачем та сіллю. Додайте частинами суху суміш до рідкої. Тісто буде трохи липнути до рук. Змастіть руки рослинним маслом і розділіть тісто навпіл. Кожну частину загорніть в харчову плівку і притисніть, щоб вийшов корж.

Поставте тісто в морозилку на 10 хвилин. Потім розкачайте його на пергаменті в пласт товщиною 2-3 см. Обріжте краї тіста за розміром аркуша А4, надаючи йому форму прямокутника.

Перенесіть тісто на деко з пергаментом. Те ж саме зробіть з другою частиною. Наріжте кожен пласт на однакові прямокутники меншого розміру.

Щоб коржі не підгоріли, накрийте їх пергаментом, а на нижній ярус духовки поставте деко з тонким шаром солі.

Коржі разом з обрізками тіста випікайте приблизно 15 хвилин при температурі 200°C до легкого золотистого відтінку.

Приготуйте крем:

Воду з цукром доведіть до кипіння, зменшіть вогонь до мінімуму і варіть сироп 5-7 хвилин. Готовий сироп у холодній воді утворює м’яку кульку. Зніміть його з вогню, додайте сік лимона та інтенсивно перемішайте.

До білків додайте лимонний сік і збийте їх міксером протягом 5-7 хвилин до густої стійкої піни. Тонкою цівкою влийте сироп в білкову масу. Збивайте ще близько 5 хвилин до повного застигання крему.

Приготуйте лимонну заливку:

Зніміть цедру з одного лимона. Вичавіть сік з двох лимонів. Змішайте його з половиною цукру і доведіть до кипіння на середньому вогні. Жовтки розітріть з цукром, що залишився.

Залийте жовтки гарячим соком, ретельно розмішайте і прогрівайте на невеликому вогні, помішуючи до загустіння маси. Процідіть заливку через сито і додайте порціями м’яке масло. Розмішайте. Накрийте плівкою і охолодіть в холодильнику.

Сформуйте тістечка:

Розподіліть остиглу заливку шаром 2-3 мм по одній частині прямокутників на пергаменті. Зверху нанесіть крем шаром 1,5 див. Впритул викладіть на крем прямокутники тесту з другого коржа.

Зверху так само нанесіть заливку і крем. Спечені обрізки тіста розітріть качалкою на крихти і посипте ними поверхню десерту. Розділіть тістечка на окремі порції за допомогою нитки. Поставте в холодильник мінімум на 30 хвилин.