РЕЦЕПТ: Грибний суп

Все буде смачно

Інгредієнти:

білі сушені гриби – 70г

овочевий бульйон- 2,5л

грибний настій (після замочування сухих грибів) – 200мл

вершкове масло – 30 г

рослинне масло – 50 мл

цибуля – 1шт.

часник – 2 зубчики

пшенична мука -60г

вершки (18-20% жирності) – 125мл

сіль -1ч.л.

чорний мелений перець-2 г

Для овочевого бульйону:

морква 1шт.

цибуля – 1шт.

корінь селери – 3-4см

лавровий лист – 2шт.

гілочки чебрецю – 2шт.

черней перець горошком -2-3 шт.

зелень петрушки

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Як приготувати крученики з грибами

Спосіб приготування:

Промийте гриби в проточній воді, потім замочіть їх у теплій на 30 хвилин. Грибний настій процідіть (через марлю в 4 шари), так щоб осад залишився на дні посуду. Наріжте частина грибів кубиком 5мм, а частина грибів брусочками 3см.

Приготуйте овочевий бульйон. Лук в останньому шарі лушпиння обвуглитися на сухій сковороді. Всі овочі для бульйону варіть 25 хвилин. Потім додайте в бульйон зелень, лавровий лист і чорний перець горошком, а потім варіть ще 5 хвилин. Дістаньте варені овочі шумівкою. Овочевий бульйон готовий.

Потім очистіть цибулю і часник. Лук наріжте кубиками, а часник подрібніть. Обсмажте цибулю в суміші рослинного і вершкового масел на середньому вогні до золотистого кольору і додайте гриби. Обсмажуйте 4-5 хвилин, а потім додайте часник, всипте борошно і смажте протягом 2 хвилин. Влийте в сковороду частина овочевого бульйону, перемішайте і доведіть до кипіння. Потім відправляйте гриби і зажарку в овочевий бульйон, додайте грибний настій, посоліть. Зменшіть вогонь до мінімуму і варіть грибний суп 30 хвилин. Потім додайте вершки, досоліть за смаком. Доведіть суп до кипіння і дайте готового супу настоятися 5-7 хвилин. Подавайте з грибною приправою і нарізаною зеленою петрушкою.

Приємного апетиту!