PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InNtYWNobm8uc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Як вибрати гарбуз для каші – майстер-клас від Ігоря Місевича

Все буде смачно

Ваша гарбузова каша підгорає або виходить недостатньо солодкою? Ви ніяк не можете зрозуміти, який же гарбуз потрібно купувати, щоб уникнути цих проблем? Тоді наш майстер-клас від Ігоря Місевича спеціально для вас.

Кормові сорти  гарбузів, хоч і  велетенські, на смак прісні! Цукру в них і на 3% не набереться. Шкірка тверда, м’якоть із  грубими волокнами, що  застрягають у зубах. Такий гарбуз  –  хіба худобі на їжу, для чого  їх, власне, і вирощують! Проте такі гарбузи продають на ринку, тому що виростають вони більшими за інші сорти. А значить, і грошей на них можна заробити більше!  Відрізнити такий гарбуз від інших видів просто. У нього кругла, гладенька, без бороздочок плодоніжка.  А ось сам гарбуз має так звані «перетяжки» – глибокі зморшки.

Крупноплодні сорти гарбуза підходять для приготування соку  – вони і смачні – цукру  в них достаньо – 7-9%, і  дуже соковиті! Але каша з такого  гарбуза вийде  розкислою –  в ньому дуже багато вологи! Такий гарбуз легко відрізнити від інших сортів теж за розміром!  Такі гарбузяки важать до 10 кг! А плодоніжка у них ніби втоплена  всередину гарбуза! Такі гарбузи мають дивовижні сині відтінки шкірки! До речі, крупноплодні сорти  можуть  виростати  до гігантських розмірів! Вага  світового  чемпіона у  світі  гарбузів, наприклад, була понад  900 кг!

Також є твердошкірий вид гарбуза! Його  дуже важко чимось пошкодити. Його впізнаєте за твердою шкіркою, колючками на плодоніжці та різко вираженими гранями на ній. Важить по-різному, але в середньому – до 7 кг. Твердокорі сорти  підходять для запікання у духовці – його  шкіра витримає  навіть півтори години запікання в духовці! Товстошкірі  гарбузи чудово зимують – лежать  до  весни і пліснява не  може дістатися до  м’якоті  крізь товсту шкірку!

Цей гарбуз має середній вміст природного цукру – до 6%. І каша з нього буде не дуже солодкою! Ще й шкірку знімати замучишся!

Запам’ятайте!  Найкраще смакують в гарбузовій каші мускатні сорти!

Природнього  цукру в  такому гарбузі  8-11% – це найбільше з усіх інших сортів!  Плюс цей гарбуз має приємний терпкуватий аромат!

По формі він видовжений, схожий на гітару. Але не всі  мускатні сорти мають таку форму! Деякі є циліндричні! Тому, окрім форми, звертайте  увагу  на  форму плодоніжки –  у мускатного гарбуза вона  п’ятикутна на зрізі та ніби розпливається в  тому  місці, де з’єднується із  гарбузом! Дивіться

Обираємо стиглий гарбуз

Але мало обрати гарбуз правильного сорту! Каша все рівно може вийти занадто в’язкою!

Аби ваша каша не була такою, важливо обрати зрілий гарбуз! І вага гарбуза –  не ознака  його  зрілості! Навпаки, беріть лише ті, гарбузи, що важать не більше 5 кг! Якщо гарбуз важчий, він, скоріше за все, перестиглий, в ньому є жорсткі волокна –  вони дозрівають і робляться більшими разом із гарбузом. Перестиглий гарбуз має  в’язкий смак.

Завжди дивіться на плодоніжку гарбуза – вона має бути  скрученою та  зсохлою!   Це значить, що гарбуз  достиг і він не потребує корисних речовин від коріння, з якого він ріс. Він відсихає від стебла, коли йому вже нічого не потрібно тягнути з землі – усю користь він уже увібрав в себе!

ТАКОЖ ДИВІТЬСЯ У ВІДЕО:

Яке пшоно допоможе зробити страву приємно в’язкою?

У якій послідовності змішувати інгредієнти, щоб каша приготувалася рівномірно?

А також – спеціальний майстер-клас до Хелловіну! Перетворіть гарбуз у справжні таємничі прикраси. Адже власноруч виріжете мордочки на будь-який настрій.

Це все ви можете подивитися вже ЗАРАЗ у відео: