Рецепти домашньої ковбаси для Лілії Ребрик від Андрія Дикого

Все буде смачно

В гості до Надії Матвєєвої в програму «Все буде смачно!» цього разу прийшов відомий танцюрист, хореограф-постановник проектів телеканалу СТБ та чоловік телеведучої Лілі Ребрик Андрій Дикий. Разом з учасником кулінарного шоу «МастерШеф» Ігорем Місевичем він приготував домашню ковбасу для своєї коханої.

Андрій розповів, що для нього дуже важливо, щоб їжа була натуральною, корисною та при цьому смачною:

«Я хочу, щоб моя сім’я харчувалася з користю для здоров’я. Особливо ретельно стежити за харчуванням я почав, коли Ліля була в положенні».

Однак, як зізнався герой цього випуску, деякими стравами власного приготування, а саме – домашньою ковбасою він так і не зміг порадувати рідних.

Ігор Місевич, Андрій Дикий, Надія Матвєєва на кухні проекту «Все буде смачно!»

Ігор Місевич, Андрій Дикий, Надія Матвєєва на кухні проекту «Все буде смачно!»

«Ми в основному рідко їли м’ясо, але саме в момент вагітності моєї дружини, її потягнуло на нього. Ліля постійно просила ковбасу. Я розумів, що купувати її не стану, адже вважаю, що в магазинних ковбасах від ковбаси одне слово залишилося. І вирішив приготувати домашню ковбасу самостійно. Однак, що з нею робити, як її правильно брати – нічого не знаю і не вмію… – розповів Андрій Дикий – У результаті, у мене не вийшли ковбаски, я зіпсував всі продукти й свій настрій. Я ще не один раз намагався робити домашню ковбасу, але все даремно. Зрештою, ковбасу для моєї вагітної дружини в той момент готувала мама. Я думав, коли вона народить, бажання зникне. Але ні, Лілі так сподобалася ковбаса, що вона вважала – вдома повинна бути виключно домашня, хоча б на свята. Самі розумієте, просити маму вже було соромно, дружина – весь час з дитиною. І я знову спробував приготувати її самостійно. Зізнаюся, це була моя остання спроба!»

Андрій прийшов на програму «Все буде смачно!»,  аби навчитися готувати одну з улюблених страв його дружини телеведучої Лілії Ребрик – домашню ковбасу. А допомагав у цьому йому учасник кулінарного шоу «МастерШеф» – Ігор Місевич.

Ігор Місевич

Ігор Місевич

Кулінарну рубрику Ігоря щотижня чекають мільйони глядачів тележурналу «Все буде добре». Він самостійно придумав більше 50-ти рецептів домашньої ковбаси. І запевняє: ковбасу можна приготувати в будь-який спосіб: на сковороді, в духовці і навіть на відкритому багатті на дачі.

Ковбаса зі свинини

Інгредієнти: свиняча шийка – 1 кг, натуральна оболонка зі свинячих кишок – 1 м, сметана – 300 г, часник – 3 зубчики, коньяк – 1 чайна ложка, сушені трави – 1 чайна ложка, мускатний горіх – 1 чайна ложка, чорний перець горошком – 1 чайна ложка (мелений), сіль – 1 чайна ложка, цибуля – 1 головка, лавровий лист – 3 шт.

Готуємо оболонку. Кишки промиваємо під проточною водою. Потім посипаємо їх содою, наливаємо оцет, викладаємо нарізану кільцями цибулю, лаврове листя та заливаємо все водою. Даємо оболонці настоятися в розчині годину.

Колбаса из свинины

Ковбаса зі свинини

Готуємо фарш. Половину свинини рубаємо на дрібні шматочки, половину пропускаємо через м’ясорубку. Змішуємо фарш і рубані шматочки свинини. Коньяк змішуємо з видавленим часником, сіллю, перцем, мускатним горіхом, сушеної петрушкою та кропом. Додаємо суміш з спецій у фарш, також наливаємо сметану, фарш вимішуємо.

Готуємо свинячу ковбасу. Оболонку промиваємо у воді після розчину. На насадку від м’ясорубки одягаємо «гармошкою» оболонку і починаємо в неї фарш не надто щільно. Зав’язуємо ковбасу з двох сторін. Зубочисткою робимо проколи , щоб випустити повітря і змащуємо маслом ковбасу. У духовку на нижню полицю ставимо глибоке деко з водою, а ковбасу кладемо на середньому рівні на грати змащені маслом. Запікаємо при 170 градусах 1 годину.

Сосиски з курки та сиром

Інгредієнти: куряче філе – 600 г, твердий сир – 100 г, сметана – 300 г, паприка – 1 чайна ложка, сіль – 1 чайна ложка, перець – 1 чайна ложка.

Готуємо фарш. Пропускаємо куряче філе через м’ясорубку. Додаємо у фарш сметану, паприку, сіль, перець. Вимішуємо фарш.

Сосиски з курки та сиром

Сосиски з курки та сиром

Готуємо курячі сосиски з сиром. В харчову плівку, загортаємо фарш з скибочкою сиру, формуємо сосиски. Сосиски варимо 25 хвилин у підсоленій воді.

Ковбаса з яловичини в беконі

Інгредієнти: яловичина – 500 г, сметана – 300г, часник – 3 зубчики, смужки сирокопченого бекону – 100 г, чорний та червоний перець горошком – по 1 чайній ложці, сіль – 1 чайна ложка.

Готуємо ковбаски в беконі. М’ясо пропускаємо через м’ясорубку кілька разів. У фарш додаємо перець, часник, сіль. Додаємо сметану. Вимішуємо фарш. Формуємо ковбаски. Акуратно обгортаємо ковбаски беконом. Викладаємо ковбаски на фольгу на деко. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку та запікаємо 25 хвилин.

Ковбаса з яловичини в беконі

Ковбаса з яловичини в беконі

Покроковий спосіб приготування Надія Матвєєва разом з Андрієм Диким та Ігорем Місевичем показала в програмі «Все буде смачно!». Подивитися цей випуск ви можете вже зараз!

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Корисні поради з приготування домашньої ковбаси від Ігоря Місевича