Рецепт супу харчо від Сергія Калініна

Все буде смачно

На цих вихідних у шоу «Все буде смачно!» на СТБ Сергій Калінін вчив Розу Аль-Намрі готувати харчо. Але якщо ви з якоїсь причини пропустили випуск улюбленої кулінарної програми, ми пропонуємо вам ознайомитися з рецептом смачного грузинського супу заочно.

Отже, для приготування харчо Сергій Калінін рекомендує запастися наступними інгредієнтами:

вода
яловича грудинка на кісточці
цибуля
рис
соус ткемалі
гранатовий сік
хмелі-сунелі
насіння коріандру
зубчики часнику
корінь петрушки
зелень петрушки і базиліка
чорний перець горошком
мелений червоний перець
волоські горіхи
кукурудзяна мука
лавровий лист
зелень кінзи

Коли всі продукти будуть у вас на столі, ви можете приступати до процесу готування грузинського супу:

1) Яловичину на кістці нарізати шматками, промити, залити холодною водою і варити до закипання. Потім злити воду, залити нову і варити ще близько двох годин на помірному вогні.

2) М’ясо вийняти і нарізати. Бульйон довести до кипіння, засипати в нього добре промитий рис, знову покласти м’ясо і через 10 хвилин засипати першу частину прянощів: обсмажену в кукурудзяній муці цибулю, лавровий лист, коріандр, чорний перець, хмелі-сунелі, корінь петрушки.

3) Рис варити до готовності 20 хвилин. Волоські горіхи стовкти у ступці. За 5 хвилин до готовності рису всипати горіхи. Додати соус ткемалі і гранатовий сік. Засипати другу партію прянощів (зелень петрушки, червоний мелений перець) і варити не більше 5 хвилин. Зробити третю закладку спецій: сіль, часник і базилік. Настоювати під закритою кришкою.