Тетяна Литвинова навчить Ірину Скорикову готувати пісочне тісто

Все буде смачно

Відкриті пироги з соковитими фруктами і ніжними кремами, тістечка з різними начинками і печива оригінальних форм з різними смаками… Вважаєте, навчитися готувати все це вдома – неможливо? Розігрівайте духовки, готуйте форми і протвінь! Адже вже завтра наш неповторний експерт Тетяна Литвинова і неперевершена ведуча Надія Матвєєва навчать вас готувати справжнє, ніжне, розсипчасте і ароматне пісочне тісто! А з нього – неймовірні десерти від печива до ексклюзивних пирогів!

Пісочне тісто виходить в’язким і липким? Випічка з нього – волога всередині і суха зовні? Десерти пригоряють і перетворюються на неапетитну купу тіста? Не хвилюйтесь! Тільки сьогодні разом з вами наша зіркова гостя Ірина Скорикова навчиться готувати ідеальне пісочне тісто! Як зізналася сама обраниця Андрія Іскорнева, минула її спроба не увінчалася успіхом.

«Це було всього тижні 2-3 тому, але запам’ятається мені на все життя, – каже Іра. – Ідея приготувати випічку з пісочного тіста прийшла мені в голову перед Новим роком. За традицією я обов’язково проводжу новорічну ніч в колі сім’ї. І ось я вирішила, замість того, щоб обмінюватися подарунками, як завжди, наготувати солодощів у новорічному стилі. Особливо мені хотілося здивувати кохану бабусю, адже саме вона відгодовувала мене всілякої випічкою все дитинство. Отже, дізналася рецепт у мами, замісила тісто, яке мені відразу здалося дивним, і поставила в духовку. Зрозуміла, що щось пішло не так, коли з неї пішов неприємний запах. Все згоріло!»

Тільки завтра разом з вами наша зіркова гостя дізнається, що додати в пісочне тісто, щоб воно не було тугим після замісу і добре розкатувалося? Як правильно додавати компоненти в тісто, щоб готові страви вийшли розсипчастими? І при якій температурі випікати вироби з пісочного тіста, щоб вони не пригоріли?

Дивіться вже завтра, 1 лютого, о 9:00 на телеканалі СТБ!