Алла Ковальчук навчить Лілію Ребрик готувати ідеальні творожні кекси

Все буде смачно

Ніжні, розсипчасті, з легким вершковим
ароматом – хіба у світі знайдеться хоч хтось, байдужий до творожних
кексів? Для більшості людей це блюдо нагадує про безтурботне дитинство,
коли його майстерно готували наші мами і бабусі. Однак сьогодні сирні
кекси виходять далеко не у всіх господинь – вони то підгорять, то не
пропечуться, а то й зовсім не піднімуться. І зірки тут не виняток.
Наприклад, ведуча шоу «Танцюють всі!» Лілія Ребрик готує смачні
сніданки, обіди та вечері для своєї молодої сім’ї, але коли вона одного
разу вирішила спекти творожні кекси, її віра у власний кулінарний талант
різко похитнулася. За допомогою в освоєнні рецепта вона звернулася до
ведучої шоу «Все буде смачно!» Надії Матвєєвої і людині, яка собаку
з’їла на приготуванні творожних кексів – експерта Алли Ковальчук. Що з
цього вийшло, ви побачите вже завтра (9 листопада) о 9 ранку в ефірі
каналу СТБ!

Відвідавши кухню шоу «Все буде смачно!», Лілія
Ребрик уважила кулінарний талант Алли Ковальчук. Ведуча зізналася, що
заочно знайома з жінкою, адже вболівала за неї під час другого сезону
шоу «МастерШеф». Потім Лілія показала Аллі та ведучій Наді Матвєєвій
фотографії тих сирних кексів, які вона якось спробувала спекти для свого
чоловіка – хореографа Андрія Дикого. По картинці Алла і Надя вирішили,
що це шоколадні кекси, однак Лілія пояснила, що вони просто пригоріли…

«Справа в тому, що мій чоловік у захваті від тих творожних кексів, які йому пекла бабуся, – розповіла Лілія Ребрик. – В
один прекрасний день він обмовився, що було б непогано, якби хтось спік
йому такі кекси. У мене, звичайно, відразу відіграли свою роль амбіції,
і я вирішила, що приготую їх ще краще. Я погуглила в Інтернеті різні
рецепти і взялася за справу. Я ніби все робила правильно: сир, борошно,
яйця, сметанка, маслечко – але кекси почали пригоряти зовні перш, ніж
пропеклися всередині. Моєю головною помилкою було те, що я розповіла про
свої наміри чоловікові. В іншому випадку приготовані мною кекси можна
було б просто викинути. Але чоловік їх героїчно з’їв і, звичайно,
похвалив мене, але я-то зна , що провалилася…»

IMG_1041_copy.jpg

Тут Алла
Ковальчук взяла ситуацію в свої руки і запевнила, що після її
майстер-класу Лілія Ребрик зможе надалі готувати своєму чоловікові
першокласні творожні кекси – такі ніжні й ароматні, що сусіди
вишикуються в чергу за рецептом.

«Це дуже проста страва, – сказала Алла Ковальчук, – але
існують нюанси, про які не всі знають. Часто люди, які не вміють
готувати творожні кекси, купують їх у магазині, проте я назавжди відучу
вас від цієї звички!»

Яке взяти борошно? Як його правильно
обробити перед готуванням? Час, посуд, техніка замішування тіста,
послідовність операцій – Алла Ковальчук розкрила Лілії всі секрети
приготування неперевершених творожних кексів, а сьогодні про них
дізнаються і телеглядачі. Але перед переглядом випуску пропонуємо вашій
увазі тест, який Алла Ковальчук і Надя Матвєєва влаштували Лілії Ребрик
до того, як приступити до приготування страви.

Отже, п’ять питань, у відповідях на які господині найчастіше роблять помилки, коли готують творожні кекси:

1) Який жирності потрібно брати сир для кексів ?
а) жирний; б) середньої жирності;
в) знежирений; г) соєвий.

2) У якому вигляді потрібно використовувати вершкове масло для кексів?
а) розтоплене; б) м’яке, кімнатної температури;
в) охолоджене; г) не використовувати.

3) Коли додавати борошно ?
а) відразу після перемішування всіх інгредієнтів; б) на стадії збивання яєць;
в) перетираючи з маслом; г) в самому кінці.

4) При якій температурі потрібно запікати кекси, щоб вони пропеклися, але не пригоріли ?
а ) 150; б) 220;
в) 180; г) 200.

5 ) Що робити з творожними кексами, коли вона запечуться?
а) залишити в духовці, поки не охолонуть; б) остудити в місці, де ніхто не кричить;
в) дістати з формочок гарячими; г) остудити в холодильнику.

Правильні
відповіді на всі ці та багато інших питань, які відкриють вам очі на
приготування творожних кексів, а також рецепт болгарської баниці від
Алли Ковальчук чекають вас вже завтра (9 листопада) о 9 ранку в шоу «Все
буде смачно» на СТБ!